10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltA doua zi de proteste pentru angajații APIA. Vizita ministrului Daea nu i-a intimidat

A doua zi de proteste pentru angajații APIA. Vizita ministrului Daea nu i-a intimidat

 


Funcționarii din cadrul APIA Olt au continuat astăzi protestele, întrerupând, în intervalul 9,00-12,00, lucrul și ieșind pe scările instituției cu mesaje imprimate pe coli. Angajații au declarat că nu vor renunța la proteste decât atunci când primesc confirmarea că lefurile lor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

Deși mai puțini decât joi, când li s-au alăturat și colegii din centrele locale, angajații APIA Olt au protestat și vineri, până la prânz, dorind să-i transmită, astfel, ministrului Agriculturii, Petre Daea, că nu renunță la drepturile lor. După prima zi de protest ministrul a făcut mai multe vizite în diverse centre APIA din țară, centrul din Olt fiind direct vizat, cu atât mai mult cu cât aici lucrează și liderul federației naționale a sindictelor APIA, Octavian Mateescu. Nici liderul, dar nici membrii de sindicat nu s-au speriat.

„Colegii par și mai hotărâți să protesteze după vizita domnului ministru“, a declarat Mateescu, menționând că, deși își fac în continuare treaba, sunt hotărâți să nu renunțe la lupta lor. Din nou, în mijlocul lor au fost și directorii instituției, directorul-adjunct Doru Neacșu declarând că angajații și-au dorit ca lucrurile să se rezolve și au transmis nemulțumirile lor în repetate rânduri superiorilor, dar că protestele au rămas ultima soluție. „Sigur că domnul ministru şi-ar fi dorit să renunţăm la proteste. Ne-a spus că nu trebuie să facem publice aceste lucruri, că să ne spălăm rufele în familie. Am încercat treaba asta în vară, Noi am încercat“, a declarat directorul-adjunct Doru Neacşu.
Protestele vor continua și săptămâna viitoare, luni și marți, în toate centrele, urmând ca miercuri aproximativ 2.000 de salariați ai APIA din țară să protesteze în fața Guvernului. Funcționarii spun că nu vor salarii mărite, sunt mulțumiți cu sumele pe care le încasează, însă dacă de la 1 ianuarie veniturile lor vor scădea, așa cum arată calculele, situația este de neacceptat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS