20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Primarul comunei Drăghiceni, reținut pentru fapte de corupție

Olt: Primarul comunei Drăghiceni, reținut pentru fapte de corupție

Edilul comunei oltene Drăghiceni, Ștefan Viorel Șoancă, a fost reținut joi după-amiază de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, urmând ca vineri să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă, în sarcina acestuia reținându-se trei fapte penale.
În dimineața zilei de joi, 30 martie 2017, polițiștii din cadrul IPJ, sub coordonarea procurorilor, au desfășurat trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de abuz în serviciu și delapidare, prejudiciul fiind estimat la 200.000 de lei.
În urma primelor audieri, primarul comunei Drăghiceni, adus la sediul IPJ alături de alte patru persoane, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz în serviciu (două fapte) și delapidare. Conform surselor judiciare, edilul este acuzat că în perioada 2013-2015 a folosit terenul din rezerva primăriei în folos personal, tot în sarcina primarului fiind pusă și recepționarea unor lucrări fictive. Urmează să fie analizată, în perioada următoare, și participarea altor persoane la faptele penale cercetate în acest caz.
„Activităţile vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2015-2016, în calitate de reprezentanți ai unor instituții publice și administratori ai unor societăți comerciale, ar fi recepționat lucrări de construire fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare estimată de 200.000 lei“, preciza IPJ Olt într-un comunicat emis la scurt timp de la demararea perchezițiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS