3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltLocuinţă distrusă de flăcări în Slatina

Locuinţă distrusă de flăcări în Slatina

Acoperișul unei case și bunurile din trei camere de locuit au fost distruse în urma unui incendiu puternic izbucnit luni, 05 decembrie, în jurul orei 23.45, la o locuință din municipiul Slatina, strada Banului.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Slatina cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.
În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la acoperișul casei și la bunurile din trei camere de locuit.
Pompierii au lichidat incendiu după mai bine o oră și jumătate, fiind distruse bunurile din trei camere de locuit și acoperișul casei, pe circa 100 de metri pătrați.
Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum deteriorat.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, expunem câteva reguli de prevenire de bază:
– curăţați periodic coşurile de fum şi înlăturaţi fisurile produse în acestea. Verificaţi şi refaceţi periodic izolaţia termică a coşurilor şi canalelor de fum  faţă de materialele combustibile din structura podului şi acoperişului;
– asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
– sobele folosite pentru încălzit pe timp de iarnă şi cele folosite pentru preparatul hranei, trebuie să aibă coşuri pentru evacuarea fumului executate din cărămidă pe fundaţie proprie;
– burlanele sobelor metalice folosite pentru încălzire nu vor fi scoase prin planşee şi acoperişuri combustibile, ci vor fi racordate în mod obligatoriu la coşuri din zidărie de cărămidă.
– la trecerea prin planşee executate din lemn sau alte materiale combustibile, pereţii coşului de evacuare trebuie să aibă grosimea de minimum 25 cm. Pe porţiunea din spaţiul podului, coşurile vor fi tencuite şi văruite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS