12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Jandarmii păzesc Festivalului - Concurs „Oltenii & …Restu’ Lumii”

Olt: Jandarmii păzesc Festivalului – Concurs „Oltenii & …Restu’ Lumii”

Efective ale Jandarmeriei Olt vor fi angrenate în misiuni  și vor asigura în perioada 6-9 octombrie a.c. măsurile de ordine publică cu ocazia desfăşurării Festivalului – Concurs „Oltenii & …Restu’ Lumii”, organizat în municipiul Slatina.

Jandarmii olteni vor acţiona împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina şi Poliţiei Locale Slatina pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului, prin monitorizarea tuturor activităţilor, în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice. Intervenţia în situaţii de urgenţă va fi asigurată de către efective din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Pentru desfăşurarea Paradei portului popular, circulația va fi restricționată pe tronsoane succesive pe următoarele trasee : în data de 06.10.2016, între orele 16.16 – 17.17,  Casa Tineretului – Bulevardul A.I. Cuza – Esplanadă , precum și în data de 07.10.2016, între orele 16.16 – 17.17, Zahana – ACR – Esplanadă  CCS .

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt face un apel către participanţi să adopte un comportament civilizat, să respecte prevederile legilor în vigoare, pentru menţinerea unui climat normal de ordine şi linişte publică pe tot parcursul desfăşurării manifestărilor.

Jandarmeria Olt oferă cetăţenilor un set de sfaturi utile şi, totodată, coordonatele de contact prin care pot apela non-stop Jandarmeria:
Să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale, pentru a evita furturile din buzunare;
Să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale;
Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
Să nu lase la vedere în interiorul maşinilor obiecte de valoare (genţi, poşete, telefoane mobile, etc.);
Să nu evite să ceară, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, care au misiunea de a asigura ordinea şi siguranţa publică;

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS