24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Conducerea SJU Slatina va organiza cursuri de comunicare pentru schimbarea mentalităţii asistenţilor

Olt: Conducerea SJU Slatina va organiza cursuri de comunicare pentru schimbarea mentalităţii asistenţilor

Pentru că numeroşi pacienţi se plâng de comunicarea deficitară pe care o au cu cadrele medicale, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, împreună cu Sanitas Olt vor să întocmească un proiect pentru a ajuta la schimbarea mentalităţii asistenţilor privind relaţia acestora cu bolnavii internaţi pe secţiile unităţii medicale, informează gazetanoua.ro.

„Atitudinea cadrelor medicale reprezintă o problemă ce nu se poate rezolva într-o lună. Sunt întâlniri săptămânale cu asistenţii şefi, la nivel de secţii între directorul de îngrijiri şi cadrele medii, pornind de la situaţii punctuale semnalate de pacienţi. Noi încercăm să remediem aceste probleme. Dacă investiţiile de la nivelul spitalului merg foarte bine, sunt mai uşor de făcut, în privinţa schimbării mentalităţii este foarte greu. Vorbim de 1.700 de salariaţi, de persoane diferite şi este foarte greu să schimbăm mentalitatea unor oameni care lucrează de 20-30 de ani în spital. Trebuie să găsim soluţii pentru a elimina reclamaţiile care vin din partea pacienţilor”, a spus Elena Vişan, managerul SJU Slatina.

Şefa spitalului slătinean a mai spus că numai printr-un proiect amplu cu fonduri europene ar putea fi rezolvată problema de comunicare dintre pacienţi şi cadrele medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS