5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltManifestări de 1 Decembrie la Slatina

Manifestări de 1 Decembrie la Slatina

Primăria municipiului Slatina îi așteaptă pe locuitorii urbei să petreacă împreună Ziua Națională, marți – 1 Decembrie. Sub semnul celor trei culori ale drapelului național, locuitorii Slatinei sunt invitați de reprezentanții autorităților locale să participe la manifestările ce vor avea loc în oraș în ziua menționată, manifestări organizate în colaborare cu Prefectura Olt și Garnizoana Slatina.

– ora 9.40 – 11.00: intonarea Imnului de Stat al României, ceremonial militar și religios, urmat de depunere de coroane și jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza;
– Paradă militară pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, în dreptul statuii domnitorului;
– ora 11.00, Esplanadă: distribuirea a 2.000 de porții de fasole cu cârnați;
– ora 11.00, Esplanadă: spectacol de muzică populară și dansuri (atașat Listă participanți);
– ora 13.00, Gara Slatina: întâmpinare Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare a României Margareta și Principele Radu al României. Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Casa Regală în onoarea zilei de 1 Decembrie pentru a aduce un omagiu și a reface drumul Regelui Carol I de la Turnu Severin, la București, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea statului român modern. Primarul interimar al municipiului Slatina, Emil Popa, va întâmpina pe Altețele Sale Regale alături de viceprimarul Cristian Bircea, administratorul public Cristian Cismaru și membrii Consiliului Local Slatina, împreună cu locuitorii urbei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS