17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Prinşi în flagrant în timp ce transportau 45 de copaci tăiaţi ilegal

Olt: Prinşi în flagrant în timp ce transportau 45 de copaci tăiaţi ilegal

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a înaintat luni, 12 octombrie, organelor de urmărire penală competente, în vederea continuării cercetărilor, actele de sesizare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul silvic faţă de şase persoane din localitatea Iancu Jianu, judeţul Olt.

În fapt, cei în cauză au fost depistaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către o patrulă de jandarmi din cadrul Secţiei Balş, în timp ce transportau în patru căruţe material lemnos tăiat ilegal din pădurea Iancu Jianu, ce aparţine Ocolului Silvic Balş.
De la aceştia s-a recuperat şi lăsat în custodia organelor silvice cantitatea de aproximativ 7 metri cubi de material lemnos din speciile cer şi gârniţă.
Cele şase persoane tăiaseră 45 de arbori de diferite specii, iar prejudiciul total a fost de 3.765,74 lei.

Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin Legea nr. 133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora. Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii.
În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici, precum şi cu reprezentanţii altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS