17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Portul comercial Corabia, închis din cauza secetei

Olt: Portul comercial Corabia, închis din cauza secetei

(Foto: gazetanoua.ro)
(Foto: gazetanoua.ro)

Nici o navă nu mai poate acosta în Portul comercial Corabia, din judeţul Olt, din cauza faptului că debitul Dunării a scăzut dramatic, drept consecinta a secetei. Debitul fluviului la intrarea în ţară este de 2.700 metri cubi pe secundă, mult sub media multianuală a lunii august care este de 4.300 metri cubi pe secundă.

Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Nouă, situaţia îi afectează cel mai mult pe fermieri, care nu îşi mai pot transporta produsele agricole pe fluviu. Navele nu mai pot acosta în Portul Corabia din cauza insulelor de nisip formate de secetă şi de lipsa lucrărilor de dragare a fluviului. Autorităţile au cerut de nenumărate ori dragarea canalului însă banii necesari nu au fost alocaţi. „Situaţia este aşa de mai multă vreme. Transportul fluvial este blocat pentru că s-au format insule de nisip şi din acelaşi motiv nu se mai poate ajunge la silozurile din Portul comercial. Situaţia nu se mai poate remedia acum, este tardiv. Putem doar să aşteptă să crească din nou nivelul apei”, a declarat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

Problemele de la Corabia afectează şi navele de croazieră. Mai multe astfel de ambarcaţiuni, plecate din Germania şi Austria, cu destinaţia Tulcea-Delta Dunării, sunt blocate pe sectorul Corabia-Turnu Măgurele din cauza nivelului scăzut al fluviului. Turiştii sunt transportaţi cu autocare până la Tulcea, însă, majoritatea aleg să rămână pe nave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS