Exerciţiu complex de intervenţie în caz de cutremur în municipiul Drobeta Turnu SeverinInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza, pe parcursul a două zile, 22-23 noiembrie a.c., un exerciţiu complex privind gestionarea situaţiilor de urgenţă produse în mai multe zone din municipiul Dr.Tr.Severin, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7.10 pe scara Richter, resimţit puternic şi la nivelul judeţului Mehedinţi.

În prima zi a exerciţiului, pentru gestionarea optimă a situaţiilor generate de producerea seismului, la sediul ISU Mehedinţi se va activa Centrul Judeţean de Coordonare și Conducere a Intervenției, din care vor face parte specialişti ai instituţiilor şi operatorilor economici cu atribuţii în astfel de situaţii, care vor stabili acțiunile necesare a fi implementate în regim de urgenţă pentru populaţie, în vederea limitării şi înlăturării efectelor cutremurului.

De asemenea, pentru informarea eficientă a populaţiei, la sediul ISU Mehedinţi va fi activat şi Centrul Judeţean de Comunicare Publică, în care se vor afla comunicatorii de la nivel judeţean, care elaborează şi transmit mesaje către populaţie, prin mijloacele de comunicare publică.

A doua zi a exerciţiului este dedicată intervenţiei propriu-zise în teren cu forţe şi mijloace de intervenţie, acţiunile fiind desfăşurate la Şcoala Gimnazială “Alice Voinescu” , Liceul de Artă „Ştefan Paulian”, Casa de Cultură şi la clădirea dezafectată a fostei fabricii de bere din municipiul Drobeta Turnu Severin. Majoritatea persoanelor aflate în cele două unităţi de învăţămant şi în instituţia de cultură se vor autoevacua, iar pompierii mehedinţeni vor interveni pentru căutarea şi salvarea victimelor blocate în interiorul clădirilor, dar şi pentru lichidarea unor focare de incendiu.

Exersarea operaţiunilor de căutare-salvare a victimelor, prin proceduri specifice de deblocare a victimelor de sub dărâmături, tăiere a pereţilor şi pătrundere în clădiri afectate, vor fi desfăşurate în incinta fostei fabrici de bere, cu folosirea mijloacelor specifice de intervenţie din dotarea echipelor de salvatori.


Pentru intervenţia în zonele afectate, în sprijinul ISU Mehedinţi vor fi mobilizate forţe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, poliţiei locale, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Centrului Militar Judeţean şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei Drobeta Turnu Severin, Direcţiei de Sănătate Publică, Oficiului de Telecomunicaţii Speciale, Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei publice comunitare judeţene de evidenţă a persoanelor, Centrul de Telecomunicaţii, Secţia de Drumuri Naţionale Dr. Tr. Severin, Comisariatului Gărzii de Mediu, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie, precum şi personal din cadrul societăţilor de distribuţie a apei, gazului şi energiei electrice.

Pentru asigurarea unei reacţii imediate, ISU Mehedinţi va acţiona pentru căutarea, salvarea şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, precum şi pentru limitarea efectelor produse de seism, fiind angrenaţi peste 70 de pompieri, care vor acţiona cu 14 autospeciale de intervenţie.

Prin acest exerciţiu se urmăreşte antrenarea tuturor structurilor abilitate să intervină pentru restabilirea stării de normalitate, dar şi perfecţionarea deprinderilor forţelor de intervenţie în ceea ce priveşte gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de seism. Totodată, se urmăreşte îmbunătăţirea timpului de răspuns pentru eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin acordarea primului-ajutor medical victimelor, evacuarea şi transportul acestora la UPU – Spitalul Judeţean, dar şi asigurarea condiţiilor de supravieţuire a sinistraţilor, prin cazarea în adăposturi şi aprovizionarea cu alimente a acestora.Comenteaza acum

Alte stiri

16 aprilie 2019

Mehedinţi: Prins băut la volan

Poliţişti din cadrul Postului Cujmir au depistat, ieri, în trafic un bărbat de 39 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Cujmirul Mic, după ce a consumat băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, ...

Sumarul ediției de vineri, 26 aprilie 2019

Actualitate

» Primăriile și universitățile pot depune ​proiecte de dezvoltare începând cu 2 mai 2019
» Două românce au fost ucise de „primul criminal în serie” din Cipru. Bărbatul a fost prins
» Fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, condamnată la peste 4 ani de închisoare închisoare 
» Dăncilă a trimis o scrisoare preşedintelui Iohannis: Am solicitat motivarea respingerii propunerilor de miniştri
» Un interimar la conducerea Aeroportului Henri Coandă
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale din ţară
» Dineu grandios la finalul întâlnirii dintre Vladimir Putin și Kim Jong-Un
» Vreme caldă, dar instabilă de Paşti

Publireportaj

» Ionuț STROE: Din ce suntem făcuți noi, oltenii, și de ce te poți baza pe noi!

Dolj

» Craiova: Program normal de lucru la colectarea deșeurilor, de Paște și 1 Mai  
» Craiova: Concertul Grupului vocal bulgar „Eremia” la Biblioteca “Aman”

Olt

» (GALERIE FOTO) Olt: prinşi cu carne de miel şi de vacă fără documente

Mehedinţi

» Mehedinţi: Carambol între două autoturisme şi un autotren.Traficul este oprit pe DN 6

Sport

» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (26-29 aprilie)
» Volei (m) / Băieții lui Pascu au pus Steaua la pământ
» Fotbal / Alb-albaștrii n-au dat, ci au luat două cu Viitorul. „U“ Craiova, un nou joc dezamăgitor
» Handbal (f) / SCM Craiova, perdantă la Baia Mare. Vezi situația din Liga Florilor!

Magazin

» REŢETA ZILEI: Friptură de miel la cuptor
» BANCUL ZILEI
» Tradiții și superstiții în Vinerea Mare

Top