16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 16 incendii în doar 24 de ore

Mehedinţi: 16 incendii în doar 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedinţeni au desfăşurat 25 de misiuni în situaţii de urgenţă, dintre acestea 16 au fost pentru stingerea unor incendii, iar alte nouă pentru asistenţă medicală de urgenţă.
Dintre cele 16 incendii, 14 au izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţilor: Devesel, Vânju Mare, Drobeta Turnu Severin, Bucura (2), Pluta, Scânteieşti, Hurduceşti, Batoţi, Bistreţu, Livezile, Strehaia, Burila Mare şi Traian, fiind afectate peste 260 de hectare, iar în localitatea Livezile, zona Stârmina, flăcările au cuprins şi 0.5 hectare de litieră în pădurea de salcâm.
Alte două incendii s-au manifestat la două gospodării cetăţeneşti din localităţile Huşiţa şi Izvoru Bârzii. Primul incendiu a fost stins de pompieri în limitele găsite, flăcările cuprinzând o suprafaţă totală de circa 200 mp din acoperişurile a două case, precum şi bunurile din două camere de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de crearea din culpă a condiţiilor pentru generarea incendiului.
Cel de al doilea incendiu, a fost anunţat în scurt timp de la izbucnire, pompierii intervenind prompt pentru stingerea acestuia. Flăcările au cuprins circa 2 mp din acoperişul unei anexe gospodăreşti şi aproximativ un metru cub de lemne de foc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de depozitarea jarului nestins în apropierea substanţelor combustibile.
Pentru prevenirea izbucnirii unor incendii în gospodării, recomandăm cetăţenilor respectarea unor reguli, care le pot proteja nu numai bunurile ci şi viaţa. Aceştia trebuie să utilizeze aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie fără defecţiuni sau improvizaţii şi să nu suprasolicite reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.
Cetăţenii nu trebuie să folosească chibrituri, lumânări, lămpi de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu, cum sunt: depozitele de furaje, grajdurile, magaziile, podurile şi altele asemenea, fiind interzisă depozitarea de materiale combustibile sau inflamabile în podurile clădirilor.
Pentru evitarea unor explozii sau incendii, buteliile de gaze lichefiate se vor aşeza sau păstra departe de orice surse de căldură şi nu se vor folosi fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate, ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete.
De asemenea, pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz nu se va folosi flacăra, ci numai emulsie de apă cu săpun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS