10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 28 de incendii în weekend

Mehedinţi: 28 de incendii în weekend

În acest weekend, pompierii mehedinţeni au efectuat 63 de misiuni în diferite situaţii de urgenţă, dintre acestea 28 fiind incendii, 30 urgenţe medicale, trei accidente rutiere, o explozie urmată de incendiu şi o misiune pentru salvarea unei persoane căzute într-o râpă.
Dintre cele 28 de incendii, 26 au izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţilor: Lunca Banului, Poroiniţa (2), Drobeta Turnu Severin (4), Valea Copcii, Celnata, Devesel, Ciochiuţa (2), Oprişor, Halânga, Izvoarele, Coramnic, Cerneţi, Burila Mică, Hinova (2), Comanda, Orşova, Lac, Brezniţa Ocol, Vânju Mare şi Pătulele, fiind afectate peste 360 ha.
Alte două incendii s-au manifestat la o anexă gospodărească din localitatea Ţigănaşi şi la o casă de locuit din localitatea Recea, unde două persoane au suferit arsuri la membrele superioare şi faţă. Incendiul a cuprins tâmplăria şi mobilierul dintr-o încăpere. Pe timpul intervenţiei pompierilor pentru localizarea şi stingerea incendiului, paramedicii împreună cu echipajul SAJ au acţionat pentru salvarea celor două persoane şi acordarea primului ajutor medical, ulterior acestea fiind transportate la UPU.
Pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au fost solicitaţi să intervină şi pentru salvarea unei persoane, victimă a unei explozii urmată de incendiu, produsă într-un apartament situat pe strada Orly din municipiu. La sosirea pompierilor, incendiul fusese lichidat de către un pompier aflat în timpul liber, care a acţionat şi pentru evacuarea persoanei, ce a suferit arsuri pe faţă şi membrele superioare. Femeia, în vârstă de 34 de ani, a fost preluată de către un echipaj SAJ şi transportată la UPU.
Tot în această perioadă, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical unei bărbat, în vârstă de 23 de ani, care a suferit un traumatism la membrul inferior, pe timpul producerii unui accident rutier la intersecţia străzilor Traian şi Smârdan din Drobeta Turnu Severin.
De asemenea, echipajele de pompieri din cadrul ISU Mehedinţi au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la alte două accidente produse pe DN 6, zona Valea Cernei şi DN 56A, în localitatea Izimşa.
Totodată, un echipaj din cadrul Gărzii Baia de Aramă a intervenit pentru salvarea unei persoane căzute într-o râpă, cu o adâncime de 10 m, în localitatea Mărăşeşti. Victima, o femeie, în vârstă de 77 de ani, se afla în şoc hipotermic. După acordarea primului ajutor medical, aceasta a fost transportată de echipajul SAJ la spital.
Pompierii au fost prezenţi pe timpul „Festivalului pastramei şi al mustului” din municipiul Drobeta Turnu Severin pentru asigurarea intervenţiei oportune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS