10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Manifestări dedicate Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Mehedinţi: Manifestări dedicate Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

În fiecare an, la data de 13 octombrie este marcată “Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale – inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor şi nu în ultimul rând pregătirea pentru intervenţie.
Cu această ocazie, vor fi desfăşurate activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind riscurile generatoare de dezastre naturale, la nivelul judeţului Mehedinţi existând riscuri specifice, ca: riscul de inundaţii, cutremure, înzăpeziri, alunecări de teren şi fenomene meteorologice periculoase, cum ar fi furtunile şi vântul puternic.

Mâine, în intervalul orar 11.00 – 18.00, pe Esplanada Crişan din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi organizat un punct mobil de informare preventivă, unde cetăţenii vor fi informaţi cu privire la regulile de comportare ce trebuie respectate în momentul producerii unor situaţii de urgenţă generate de manifestarea unor riscuri existente la nivelul judeţului nostru.

De asemenea, paramedicii SMURD, alături de voluntarii ISU şi cei ai Filialei de Cruce Roşie Mehedinţi, vor fi în mijlocul cetăţenilor şi vor desfăşura activităţi de măsurare a tensiunii arteriale.
Totodată, cei interesaţi vor participa la activităţi interactive şi vor vedea o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi echipamentele specifice folosite de pompierii mehedinţeni în misiunile pentru salvarea vieţii, a bunurilor şi a mediului.
Cadrele ISU „Drobeta” desfăşoară permanent activităţi menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar să o şi pregătească pentru a acţiona eficient în momentul producerii unor situaţii de urgenţă. Având în vedere că majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, pentru a reduce semnificativ pierderile de vieţi omeneşti, dar şi pentru a limita pierderile de bunuri, este bine ca populaţia să fie informată.
Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, rolul său fiind unul major, având sarcina de a manifesta responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător, prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor venite din partea instituţiilor abilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS