24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Măsuri sporite pentru un Revelion în siguranţă

Mehedinţi: Măsuri sporite pentru un Revelion în siguranţă

Peste 590 de poliţişti se vor afla în stradă pentru ca trecerea în Noul An să fie făcută în linişte. Din dispoziţia şefului inspectoratului au fost luate măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.
Şi în perioada 31 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, poliţiştii mehedinţeni vor fi la datorie, în slujba comunităţii.
Peste 590 de poliţişti vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 396 sunt poliţişti de ordine publică, 95 de poliţişti de la rutieră şi peste 90 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), în municipiul Drobeta Turnu Severin la care sunt aşteptate să participe peste 1.500 de persoane.
Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune.
În această perioadă, Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 9 aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS