20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi45 de percheziţii în Timiş, Arad şi Mehedinţi la persoane bănuite de furt. Prejudiciul - 500.000 de euro

45 de percheziţii în Timiş, Arad şi Mehedinţi la persoane bănuite de furt. Prejudiciul – 500.000 de euro

Polițiștii din Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează, la această oră, 45 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 500.000 de euro, prin comiterea mai multor furturi.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează 38 de percheziții în Timișoara și în alte localități din Timiș, alte 6 în Arad și una în Mehedinți. 12 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT.
Activitățile se desfășoară la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în furt calificat cu consecințe deosebit de grave și tentativă la omor calificat.
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad, în dauna mai multor persoane fizice și juridice.
Cei în cauză ar fi acționat în locuri în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare.  Spărgătorii de lux monitorizau îndelung victimele, studiau casa, aflau programul familiilor în detaliu, culegeau informații prețioase, apoi dădeau atacul.
Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze, în prealabil, sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spații învecinate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 500.000 de euro.
De asemenea, în luna februarie 2017, membrii grupării, fiind surprinși și urmăriți de polițiști, pentru a își asigura scăparea, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi determinat astfel polițistul care conducea o autospecială de poliție să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința punerii în pericol a vieții acestuia.
Peste 100 de polițiști au participat la operațiunea din acesta dimineață. Cei ridicați de polițiști sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, furt și complicitate la furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS