17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiŞedință ordinară a Colegiuliului Prefectural Mehedinţi

Şedință ordinară a Colegiuliului Prefectural Mehedinţi

Astăzi, s-a convocat în ședință ordinară Colegiul Prefectural, începând cu ora 12,00, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ. A fost ultima ședință de colegiu prefectural din anul 2016, în care s-au prezentat măsurile luate de serviciile publice deconcentrate (Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, ISU Drobeta, Direcția de Poliție Locală Drobeta Turnu Severin) privind protejarea populației cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Cu această ocazie, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a subliniat importanța intensificării controalelor în târgurile organizate pentru vânzarea animalelor, precum și cele organizate în vederea comercializării produselor alimentare de origine animală tradiționale.

„A avut loc ultima ședință a Colegiului Prefectural din acest an în care au fost prezentate de către serviciile publice deconcentrate principalele măsuri organizatorice luate pe perioada sărbătorilor de iarnă în ceea ce privește respectarea normelor legale referitoare la depozitarea și vânzarea produselor agroalimentare, comercializarea materialelor pirotehnice și a pomilor de Crăciun. În a doua parte a ședinței a fost prezentat raportul de activitate al Oficiului Județean de Studii Pedologice și Agrochimice”,  a declarat prefectul Cristinel Pavel.

S-a subliniat faptul că în această perioadă DSVSA Mehedinți a dispus structurilor teritoriale să demareze acțiunile de control, care includ toți medicii veterinari din cadrul DSVSA Mehedinți, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, dar și a circumscripțiilor sanitare veterinare zonale. De asemenea, în această perioadă, va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și va fi afișat programul de lucru, persoana responsabilă și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mehedinți au precizat că în perioada 14 – 31 decembrie a.c. au loc controale în domeniul producției, prelucrării, depozitării, transportului, distribuției și comercializării alimentelor, inclusiv în sectorul alimentației publice și colective, verificarea instalațiilor centralizate de aprovizionare cu apă potabilă și unitățile de înfrumusețare.

Și Direcția de Poliție Locală va efectua controalele în piețe, târguri în vederea verificării legalității activităților de comercializare a brazilor de Crăciun și a documentelor legale de proveniență și va intensifica regimul de patrulare în parcuri, parcări auto, zone comerciale și de agrement, precum și în alte asemenea locuri publice pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS