11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiRazie pe şoselele din Mehedinţi

Razie pe şoselele din Mehedinţi

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ Mehedinţi în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 118 sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 10 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 4 permise de conducere.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, reţinute în vederea suspendării 4 permise de conducere, şi un certificat de înmatriculare.
Astfel, 10 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 27 de pietoni pentru traversări neregulamentare, iar 2 sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa documentelor, restul abaterilor fiind aplicate la alte acte normative.
Valoarea sancţiunilor aplicate este 20.125 de lei.

Poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 53 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe strada Doctor Babeș, un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest Drager a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Secția UPU a Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS