17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiCadastrarea terenurilor agricole, o prioritate pentru oficiali judeţului Mehedinţi

Cadastrarea terenurilor agricole, o prioritate pentru oficiali judeţului Mehedinţi

Conducerea Oficiului Național de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mehedinți s-a întâlnit, astăzi, în sala mare a Palatului Administrativ cu primarii din județul Mehedinți, scopul întrevederii fiind furnizarea de informații despre acțiunea de cadastrare a terenurilor agricole, precum și clarificarea unor situații cu care se confruntă primăriile în derularea acestui program. Alături de primari, viceprimari, secretari de primării, la întâlnire au participat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sumele aferente cadastrării proprietăţilor situate în extravilan vor fi achitate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), însă primăriile care nu au imobile în extravilan, pot beneficia de realizarea gratuită a cadastrului şi pentru proprietăţile din intravilan.
Până în momentul de față, 34 de primării din județul Mehedinți s-au înscris în acest program.

Primăriile care s-au înscris în program trebuie să întocmească un proiect de cadastrare până la finalul anului, astfel încât să se încadreze într-o sumă maximă de 135.000 de lei, dar nu mai mult de 60 de lei pentru cartografierea și intabularea unei proprietăți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS