16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiSiguranţa traficului rutier, prioritate pentru poliţiştii din Mehedinţi

Siguranţa traficului rutier, prioritate pentru poliţiştii din Mehedinţi

Acţiunile preventive desfăşurate în data de 28 decembrie, au condus la aplicarea a 115 sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au respectat legislaţia rutieră

În vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică şi a prevenirii faptelor de natură penală sau contravenţională, poliţiştii rutieri, au acţionat pe raza judeţului Mehedinţi pentru fluidizarea traficului rutier şi asigurarea unui climat adecvat de ordine şi linişte publică.
La data menționată echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi specifice pe principalele artere intens circulate, în zonele urbane cât și rurale, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor de de circulație, în special la orele de vârf când se înregistrează o creştere semnificativă a valorilor traficului.
Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii rutieri s-au materializat în controlarea a 165 de autovehicule si legitimarea unui număr de 188 persoane, fiind aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.335 lei.
Desfăşurătorul abaterilor constate pe drumurile publice din judeţ, este următorul: viteză excesivă – 41 sancţiuni contravenţionale, neportul centurii de siguranţă în timpul deplasării – 18 sancţiuni contravenţionale, lipsa documente 5 sancțiuni, iar restul pentru alte abateri.
În cadrul activităților, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, 15 permise de conducere.
Astăzi poliţiştii rutieri vor continua acţiunile tematice organizate pentru combaterea abaterilor la regimul circulaţiei, în special pentru combaterea consumului de alcool la volan și a vitezei excesive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS