9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinți: Traficul de persoane prin PTF Porțile de Fier I a crescut cu aproximativ 30%

Mehedinți: Traficul de persoane prin PTF Porțile de Fier I a crescut cu aproximativ 30%

Traficul de persoane și mijloace de transport prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Porțile de Fier I a crescut cu aproximativ 30%, a declarat, astăzi, pentru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Mehedinți, Valeriu Pera, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, situația respectivă se datorează venirii în țară a cetățenilor români aflați la muncă în spațiul Uniunii Europene care se întorc acasă să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familii. „Într-o zi normală PTF Porțile de Fier I este tranzitat de până la 2.500 de persoane și 800 autovehicule”, a precizat Pera. Reprezentantul STPF Mehedinți a mai arătat că timpii de așteptare sunt, în medie, de aproape trei minute pentru fiecare mijloc de transport și ocupanții săi, aceasta datorându-se suplimentării lucrătorilor pe sensul de intrare în România și a punerii în circuit a tuturor pistelor de acces în punctul de frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS