9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Transportul interjudeţean public de persoane, verificat de poliţişti

Mehedinţi: Transportul interjudeţean public de persoane, verificat de poliţişti


Astăzi a fost iniţiată şi organizată o acţiune cu efective mărite, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane, sub coordonarea Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.
Verificările s-au desfăşurat în trafic interjudeţean, pe DN6, D67, DN 56, DN56A şi DN57 şi au fost iniţiate ca urmare a sesizărilor cetăţenilor privind gradul de siguranţă rutieră oferit de autovehiculele destinate transportului public de persoane, datorat nerespectării normelor rutiere de către conducătorii acestor vehicule, transportului de persoane peste capacitatea prevăzută în certificatul de înmatriculare, precum şi nerespectării locurilor special destinate îmbarcării/debarcării pasagerilor.
Echipajele de poliţie au acţionat pe traseele stabilite, prin supravegherea modului de deplasare şi a activităţii desfăşurate de către conducătorul auto.
În cadrul activităţilor derulate a fost oprit în trafic un conducător auto de 31 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autovehicul înmatriculat în Bulgaria, pe raza localităţii Malovăţ, judeţul Mehedinţi, fără a putea justifica prezenţa a 13 pasageri.
Din verificări politiştii au stabilit că bărbatul efectua în mod repetat transport neautorizat de persoane pe sectorul de drum cuprins între Dr.Tr. Severin – Dîlbociţa.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 12.500 lei, procedându-se la indisponibilizarea autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
Poliţiştii vor organiza în perioada următoare acţiuni comune de control în trafic a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane împreună cu reprezentanţii ISCTR şi RAR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS