33.7 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO produce tona de cărbune cu 130 de lei

CEO produce tona de cărbune cu 130 de lei

Angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor intra în posesia unui beneficiu, începând cu data de 17 iunie. Este vorba despre cota de 10 tone de cărbune. A fost aprobat Regulamentul pentru distribuirea cotei de cărbune către angajați. Prețul stabilit este de 129,8 lei. Pentru tot ce va depăși 10 tone, prețul va fi de peste 198 de lei. Cererile pentru cota de cărbune se depun până pe 31 iulie. Ridicarea cotelor de lignit se va face în perioada 17 iunie – 29 noiembrie. Vor fi în total 9 puncte de încărcare.

Transportul va intra în sarcina angajaților. Cota de cărbune este acordată în baza Contractului Colectiv de Muncă, negociat între sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia. Peste jumătate dintre angajați au depus anul trecut solicitări scrise. Fiecare salariat a primit o cantitate de 10 tone de lignit. Acesta trebuie să fie utilizat numai pentru încălzirea în perioada de iarnă și nu trebuie să fie vândut. În acest sens, angajații sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere că nu vor valorifica lignitul primit de la Complexul Energetic Oltenia sub prețul pieței.

Plătesc în 4 rate salariale

Anul acesta angajații vor avea inclusă în salariul de bază prima care se acorda pentru cota de cărbune. Ulterior, angajații vor putea depune cereri și vor primi cărbune din punctele de încărcare. Lignitul va fi achitat în patru rate salariale. Pe lângă cele 10 tone prevăzute în mod normal, se va putea solicita o cantitate de încă 2 tone, însă la prețul stabilit pentru terți, nu la cel preferențial. Cota de cărbune este inclusă în salariul de bază.

Conform sindicatelor, nu poate fi oferit cărbune la prețul de producție, dat fiind faptul că poate fi considerat un ajutor. Prin urmare, se aplică impozitarea legală. estimează că 4.000 – 5.000 de salariați, din totalul de peste 9.000, ar putea depune solicitări pentru a intra în posesia cotei de cărbune până la finalul acestui an. În fiecare an, au existat în jur de 10 puncte de încărcare pentru ridicarea celor 10 tone de lignit pentru încălzirea de iarnă. Anul acesta sunt aprobate 9 puncte de încărcare.

Citeşte şi: CEO verifică poluarea la Termocentrala de la Ișalnița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS