14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj1,2 milioane de lei pentru repararea mașinilor din parcul auto al CEO

1,2 milioane de lei pentru repararea mașinilor din parcul auto al CEO

Sumă uriașă pentru repararea vehiculelor din parcul auto al Complexului Energetic Oltenia. Compania are în parcul auto sute de mașini pentru șefi și subunități.

Bugetul pentru achiziția serviciilor de reparare și de întreținere a automobilelor este de 1,24 de milioane de lei. Conform Complexului Energetic Oltenia, prin contractarea acestor tipuri de servicii ce privesc repararea și întreținerea autovehiculelor, se urmărește ca activitatea de transport să se desfăşoare în condiţii optime și este necesar ca autovehiculele să fie în stare bună de funcţionare şi să îndeplinească normele conform legislaţiei în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice.

Activitatea de mentenanţă se realizează prin efectuarea de revizii tehnice programate în funcţie de parcursul lunar al fiecărui autoturism. Se efectuează reparaţii accidentale pentru eliminarea defectelor apărute în exploatarea acestora. Având în vedere legislaţia în vigoare aplicabilă cu privire la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, pentru aducerea şi menţinerea autovehiculelor din parcul auto al societăţii la parametrii nominali de funcţionare şi exploatare, în vederea exploatării acestora în condiţii de siguranţă a circulaţiei şi protecţie a mediului ambiant, este necesară achiziţionarea serviciului de reparare şi de întreţinere a automobilelor.

Numai cu service-uri autorizate RAR

Autovehiculele necesită efectuarea reviziilor şi reparaţiilor de către firme autorizate de instituţiile abilitate în acest sens (Registrul Auto Român) astfel încât acestea să fie funcţionale la parametrii optimi corespunzători scopului pentru care au fost construite. Complexul Energetic Oltenia are în parcul auto mărci precum Renault, Nissan, Ford, Dacia, Mazda, Skoda, Audi, Volkswagen și altele.

Interesant este că au fost alocate fonduri și pentru achiziția de servicii de întreținere și reparații pentru autoturismele aflate în dotarea Sucursalei Electrocentrale de la Brăila. Problema este că sucursala de la Chișcani nu are niciun fel de activitate, ci câțiva șefi și personal la întreținere și pază. La Brăila sunt două grupuri pe gaze naturale, dar care nu au funcționat vreodată. Prin urmare, achiziția făcută în urmă cu un deceniu nu se justifică. Cu toate acestea, sunt alocate fonduri și de această dată, pentru reparații și întreținere la parcul auto de la Sucursala Electrocentrale de la Chișcani, județul Brăila.

Citește și: Buget de 48,5 milioane de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS