26.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFinanțare de 26,2 milioane de lei pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean

Finanțare de 26,2 milioane de lei pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean

Consiliul Județean Gorj a semnat joi, 4 ianuarie, contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Valoarea proiectului este de 26.287.537,33 milioane de lei și implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare, respectiv infecțiile nosocomiale.

Printre acestea, se numără sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale, cameră mobilă pentru izolare a pacienților cu risc infecțios, sterilizatoare, sistem de identificare și antibiogramă și un sistem digital de măsurare a gradului de igienă.

Serviciile medicale de calitate, o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj

„Serviciile medicale de calitate au reprezentat, permanent, o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj, astfel că instituția și-a orientat eforturile pentru obținerea de finanțări consistente pentru realizarea investițiilor în sistemul sanitar din Gorj. Una din problemele curente ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, o reprezintă infecțiile nosocomiale, un pericol permanent pentru sănătatea pacienților, de altfel.

În acest context, Județul Gorj a depus spre finanțare, în data de 24.11.2022, proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta: 12. Sănătate, Investiţia: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: I2.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.

Proiectul, selectat pentru finanțare prin PNRR în luna martie a anului trecut

Proiectul a fost selectat pentru finanțare prin PNRR în luna martie a anului trecut, conform Listei privind obiectivele de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR, elaborată la data de 03.03.2023, de către Ministerul Sănătății – Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Valoarea totală a proiectului „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” este de 26.287.537,33 lei (inclusiv TVA), din care: 26.228.822,73 lei (inclusiv TVA) – valoare nerambursabilă; 58.714,60 lei (inclusiv TVA) – contribuție proprie a UAT Județul Gorj”, conform CJ Gorj.

Citeşte şi: Gorj: O mașină cu pâine s-a răsturnat pe un câmp

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS