1.4 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEducatieISJ Gorj, în control la Liceul Tehnologic Turburea

ISJ Gorj, în control la Liceul Tehnologic Turburea

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a demarat luni un control la Liceul Tehnologic din comuna Turburea. Au fost semnalate în spațiul public o serie de nereguli referitoare la asigurarea managementului.

Acestea au avut ca rezultat plata cu întârziere a burselor pentru elevi. Pentru alte nereguli a fost sesizată Casa de Asigurări de Sănătate, precum și Poliția Turburea.

„Prin planul unic de îndrumare și control, aprobat de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, este programată, în perioada 20-29 noiembrie 2023, o inspecție școlară generală la Liceul Tehnologic Turburea.
Echipa de inspectori școlari, care s-a deplasat pentru a începe controlul programat, a constatat că persoana desemnată de către domnul director al Liceului Tehnologic Turburea, Sgaibă Liviu, pentru a prelua atribuțiile de director pe perioada incapacității temporare de muncă, nu poate să-și exercite aceste atribuții delegate, deoarece nu are acces la vreun document de proiectare a activității.

Mai mult, la emiterea deciziei, directorul Liceului Tehnologic Turburea, Sgaibă Liviu, nu a trimis în trezorerie specimen de semnătură a persoanei delegate să preia atribuțiile funcției de director, fapt ce a condus la repercusiuni privind nerespectarea termenelor de plată a salariilor, a burselor elevilor și a utilităților.

În prima zi de control, s-a constatat că domnul director solicitase adeverință de angajat în data de 3 noiembrie 2023 (vineri), deși – curios – concediul medical a început în data de 6 noiembrie 2023 (luni).
Cu privire la aceste nereguli identificate în cadrul Liceului Tehnologic Turburea, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a sesizat instituțiile abilitate ale statului român”, conform ISJ Gorj.

Citeşte şi: Biciclist de 78 de ani, lovit de o mașină la Peștișani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS