12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii fără loc de muncă pot deveni gratuit antreprenori

Gorjenii fără loc de muncă pot deveni gratuit antreprenori

Tinerii din Gorj care nu au un loc de muncă pot deveni gratuit antreprenori. Este vorba de un program derulat de Asociația Grup de Acțiune Locală Sudul Gorjului, în parteneriat cu Asociația Federația Patronatelor din regiunea Oltenia și Federația Patronatelor Întreprinderilor de la Mici la Mari.

Cele trei entități implementează proiectul „Integrarea durabilă pe piața muncii și creșterea nivelului de competențe al tinerilor NEETs”. Proiectul vizează combaterea fenomenului NEET în România, având ca obiectiv general cresterea ocupării, precum și îmbunătățirea nivelului de competențe al tinerilor șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani. Se pot înscrie tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani și dacă nu sunt angajați nicăieri în momentul înscrierii în proiect; sunt absolvenți de liceu sau facultate; nu sunt înscriși într-o altă formă de învățământ și dacă vor să înceapă o afacere

Cursuri gratis de antreprenoriat

Persoanele interesate sunt așteptate joi, 13.10.2022, ora 14:00, în Sala de Ședințe a Primăriei orașului Rovinari, pentru a se înscrie la cursuri gratuite de antreprenoriat.

„La finalul cursului veți primi o subvenție de 200 de lei, dar și posibilitatea obținerii unei finanțări în valoare de 25.000 de euro pentru a porni o afacere. Pe lângă cursurile de antreprenoriat puteți opta și pentru un curs de montator rigips sau lucrător în alimentație, la finalul căruia veți primi o subvenție de 1800 de lei, dar și posibilitatea de a vă angaja.”, conform unui comunicat al celor trei asociații care derulează proiectul la nivelul județului Gorj și care oferă și o finanțare pentru demararea unei afaceri locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS