23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumurile din piatră de la Arcani vor fi asfaltate cu 1,2 milioane de euro

Drumurile din piatră de la Arcani vor fi asfaltate cu 1,2 milioane de euro

Drumurile de piatră din comuna Arcani vor fi asfaltate. Este aprobată suma de 6,3 milioane de lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local și a străzilor din comuna Arcani.

Obiectivul general al investiției îl constituie îmbunătățirea infrastructurii rutiere din comună și se va derula prin fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Lucrările de modernizare propuse au ca scop rezolvarea problemelor existente de care depinde confortul, siguranța și funcționalitatea traficului rutier din zonă. În momentul actual starea tehnică a drumurilor din comuna Arcani analizate lasă mult de dorit și afectează modul de viață al locuitorilor care sunt nevoiți să le parcurgă.

Drumurile sunt improprii circulației autovehiculelor și pietonilor, având ca strat de rulare o pietruire, cu grosimea variabilă, și prezintă degradări de tipul cedărilor, gropi în care apa ploilor băltește. O mare problemă o reprezintă colectarea și evacuarea apelor de pe partea carosabilă, actualmente aceasta se desfășoară la întâmplare, din cauza lipsei drenajului adecvat al drumurilor.

Șanțuri pline cu pământ

De-a lungul drumurilor din comuna Arcani, șanțurile sunt practic nefuncționale sau lipsesc, apa stagnează și nu se poate evacua. Șanțurile existente sunt de pământ, fiind necesare lucrări de reprofilare și decolmatare prin săpătură mecanizată și manuală și execuția de șanțuri noi acolo unde nu există. Sunt si sectoare izolate cu șanturi de beton amenajate probabil de localnici în fața proprietăților.

„Podețele existente, transversale sau la intersecții de drumuri sunt colmatate, au timpanele distruse, au albiile amonte-aval colmatate, sunt colmatate sau înfundate. În perioadele foarte bogate în precipitații străzile analizate din comuna Arcani se înnoroiesc făcând dificilă circulația autovehiculelor. Drumurile comunale din prezenta documentație fac parte din intravilanul comunei Arcani din județul Gorj și se vor moderniza pe o lungime totală de 4.091 metri liniari”, conform Primăriei Arcani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS