20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfaltare cu scandal la Rânca

Asfaltare cu scandal la Rânca

Asfaltare cu scandal în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Primăria din Baia de Fier continuă programul de asfaltări pe străzile pe care le administrează în stațiune.

Programul de modernizare și asfaltare a infrastructurii rutiere în stațiune a fost demarat anul trecut și urmează să fie finalizat anul acesta. Din totalul rețelei de 10 kilometri de străzi administrate de comuna Baia de Fier, până în momentul de față a fost turnat asflat pe o lungime de 8 kilometri. Mai sunt doar doi kilometri de drum de modernizat și de asfaltat.

În momentul de față, se lucrează la realizarea umpluturilor pentru a crea pantele dorite la străzile respective. Constructorul a ajuns acum pe strada Stejarului, unde modul în care se lucrează îi nemulțumește pe unii cabanieri. Din cauza umpluturii, s-a trecut de limita de jos a gardurilor și există riscul ca apele pluviale să inunde curțile și vecinătățile unităților de cazare.

Primăria va face verificări

Primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a declarat că au fost probleme la intrarea pe strada pe care se lucrează în momentul de față. S-a stabilit ca firma de construcții care execută lucrarea să monteze o bordură pentru ca apa de ploaie să nu se reverse de pe carosabil înspre cabane și pensiuni.

„Am apărut câteva probleme, dar m-am deplasat în zonă și am stat de vorbă cu cei de la firma de construcții și a rămas să monteze bordură pentru a fi reținută apa. Mă voi deplasa și pe strada Stejarului, unde sunt noile probleme. Pe noi nu ne-au sesizat. Totuși, sunt niște cote care trebuie să fie respectate când se face umplutura. Strada trebuie să fie la numite cote. Nu se poate face oricum. O să văd exact la fața locului despre ce este vorba și e bine să rezolvăm acum ce trebuie să fie rezolvat și nu după ce se termină asfaltarea. Mai avem doi kilometri și pe străzile administrate de Baia de Fier va fi peste tot asfalt”, a declarat primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu. La Rânca mai sunt de asfaltat străzile administrate de Primăria Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS