16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajări cu scandal la Spitalul Județean. Nota la scris anulată de interviu

Angajări cu scandal la Spitalul Județean. Nota la scris anulată de interviu

Sunt angajări cu scandal la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Concursul de angajare de asistente medicale la Secțiile ATI I și ATI II a ajuns în faza repartiției posturilor către candidații care au fost admiși în urma probei scrise și a interviului.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a scos la concurs 8 posturi de asistente medicale. Un număr de 5 posturi erau vacante la Secția ATI II și 3 la Secția ATI I. Concursul a fost unui controversat, având în vedere că interviul a dat peste cap rezultatele obținute la proba scrisă. În mod normal, proba scrisă ar trebui să conteze într-un procent decisiv și nu interviul.

Astfel, s-a ajuns în situația în care candidata de pe locul al 9-lea să fie respinsă cu toate că a primit la scris 71,5 puncte, iar alte cinci candidate care au primit sub 60 de puncte la scris (4 candidate), iar una 67 de puncte să promoveze concursul doar pentru că la interviu au încasat un punctaj mai mare. Cele 8 candidate admise au fost anunțate deja să se prezinte pe 4 februarie la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Ju, în vederea repartizării pe post, iar în termen de 15 zile pentru începerea activității.

Medic: Prea mulți angajați la Spitalul Județean

Un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu susține că sunt mult prea mulți salariați la unitatea medicală. În ultimii doi ani au fost făcute sute de angajări care au sau nu legătură cu pandemia de coronavirus. Hemoragia angajărilor nu pare să fie oprită, mai ales că săptămânal apar anunțuri de angajare de personal pe diferite secții ale unității spitalicești. În momentul de față sunt 1.300 – 1.400 de angajați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Un procent de 86% din buget este folosit pentru plata salariilor. Medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției ortopedie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că s-ar putea funcționa și cu jumătate din personalul actual, dacă ar avea loc o reorganizare la nivelul secțiilor și o redistribuire a paturilor, repectiv transferul de personal către secțiile cu deficit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS