17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Spitalul Județean reia angajările fără concurs

Gorj: Spitalul Județean reia angajările fără concurs

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a reluat angajările fără concurs, după ce s-a constatat o creștere ușoară a incidenței COVID.

Cu toate acesta incidența COVID la nivelul județului Gorj este de numai 0,54 de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile. Șefii unității medicale au suspendat angajările fără concurs, posibile în pandemie, după ce în urmă cu mai multe luni, la nivelul județului a fost un adevărat scandal, având în vedere că aproape că nu mai existau pacienți COVID internați în Spitalul Județean. Concursul a fost amânat atunci, însă reluat săptămâna aceasta. Este vorba de un concurs pentru ocuparea a 6 posturi de infirmier debutant la Compartimentul ATI COVID, din cadrul Secției Boli Infecțioase și 3 posturi de îngrijitoare tot la ATI COVID.

Angajările fără concurs sunt posibile pe perioada stării de alertă și până la 30 de zile de la încetarea stării de alertă. Candidații trebuie să fi terminat studiile gimnaziale. În cazul în care vor fi mai mulți candidați decât posturi, aceștia vor fi departajați prin organizarea unui interviu de departajare. Bibliografia cuprinde fișa postului, o carte din 1983 denumită „Tehnici de îngrijire generală a bolnavilor”, semn că între timp nu s-au schimbat prea multe cu privire la îngrijirea bolnavilor. Candidații mai au de parcurs și câteva ordine de ministru.

Trei posturi de îngrijitoare la Spitalul Județean ocupate cu medii ca la Medicină

Concurență ca la Medicină pentru trei posturi de îngrijitoare vacante la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Au fost scoase la concurs luna trecută trei posturi vacante de îngrijitoare la Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Au fost depuse zeci de dosare, însă, după proba scrisă au promovat 32 de concurente. Acestea au intrat în cursa pentru un post de salariat al Spitalului Județean prin participarea la interviu.

Au câștigat concursul Chionea Adina Mihaela cu 92,5 puncte, Stămulescu Vasilica Adina cu 88 de puncte și Hornea Constantina Emanuela cu 84,75 puncte. Este de precizat că patru dintre concurentele care nu au promovat concursul au obținut note foarte bune la proba scrisă. Punctajele au fost între 70 și 90 pentru cele patru candidate care au aspirat la un post de îngrijitoare la Sptalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Mediile au fost mai mici după ce concurentele au primit punctaje mai mici la interviu. Cele trei persoane care au câștigat concursul vor fi angajate până la finalul acestei luni,

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS