10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă parcele concesionate în zona CET de firme din domeniul auto

Două parcele concesionate în zona CET de firme din domeniul auto

Două parcele au fost concesionate deja în zona CET, în partea de sud a municipiului Târgu Jiu. Zona respectivă a fost delimitată și parcelată doar pentru activități industriale și servicii.

Aici nu vor putea fi construite locuințe, de exemplu, ci doar hale pentru producție sau diferite activități cu salariați. Au fost concesionate primele două parcele pentru antreprenori care vor să desfășoare activități în domeniul auto. Nu se știe dacă în zona de producție sau este vorba de service-uri auto. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, în perioada următoare vor mai fi scoase la licitație în vederea concesionării alte două parcele cu suprafața de 2.000 de metri pătrați fiecare. Vor fi selectați antreprenorii care vor propune și înființarea unui anumit număr de locuri de muncă. Lipsa investitorilor în municipiul Târgu Jiu reprezintă o problemă majoră.

Polonezii vor pământ

Autoritățile locale sunt de anul trecut în discuții cu o companie mare din Polonia, din domeniul agriculturii. Sunt disponibile mai multe hectare de teren în zona Ciocârlău, în partea de nord a municipiului Târgu Jiu. Terenul este deținut de Primăria Târgu Jiu și poate fi oferit unor companii care vor să investească în zona de producție cu înființarea de locuri de muncă.

Firma din Polonia a anunțat că intenționa să construiască sere pe terenul respectiv. Condiția pusă nu a fost însă pe placul edililor. Este vorba de cumpărarea terenului de către investitorul polonez. Autoritatea locală nu prea mai are teren în administrare și preferă să nu mai vândă parcele de teren. Prin urmare, se dorește concesionarea pe o perioadă mai lungă de timp, dar păstrarea dreptului de proprietate. Terenul din partea de nord a orașului are la dispoziție utilitățile. Așadar, este un avantaj pentru orce investitor care dorește să se apuce rapid de construit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS