14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLegea privind scăderea vârstei de pensionare la CEO intră la vot în plenul Camerei Deputaților

Legea privind scăderea vârstei de pensionare la CEO intră la vot în plenul Camerei Deputaților

Legea privnd scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia (CEO) intră miercuri la vot în plenul Camerei Deputaților.

Unul dintre sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia, Nicu Bunoaica, este convins că parlamentarii liberali și cei din Opoziție vor susține proiectul de lege privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia. Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 din Cariera Lupoaia, a declarat că miercuri va avea loc votul pentru actul normativ prin care se urmărește introducerea de condiții speciale pentru personalul din producție de la Complexul Energetic Oltenia. Proiectul privind modificarea legii pensiilor este trecut la poziția a cincea de pe ordinea de zi a ședinței de plen care este programată miercuri, la Camera Deputaților. Sindicatele au primit garanții că va exista cvorumul necesar pentru ca ședința să se desfășoare.

Delegație de sindicaliști, la București

De asemenea, Nicu Bunoaica este convins că toți deputații de Gorj, inclusiv liberalii Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină vor vota legea și aceasta va fi trimisă spre promulgare președintelui statului, deși inițial au fost sceptici cu privire la viabilitatea proiectului.

Dacă va intra în vigoare, legea va putea fi aplicată pentru peste 3.000 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Compania va trebui însă să achite câteva zeci de milioane de euro contribuții pentru anii trecuți în care angajații nu au beneficiat de condiții speciale de muncă. Vârsta de pensionare ar urma să scadă la 52 de ani, iar în sectorul de producție la Complexul Energetic Oltenia ar fi mii de beneficiari. De asemenea, vârsta medie la Complexul Energetic Oltenia este de 51 de ani. Prin urmare, mulți dintre cei care vor beneficia de condiții speciale de muncă vor îndeplini încă de anul acesta criteriile pentru a ieși la pensie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS