Acasă Local Gorj Viceprimarul din Motru cere oprirea cursurilor din cauza numărului mare de viroze

Viceprimarul din Motru cere oprirea cursurilor din cauza numărului mare de viroze

-

Autoritățile din județul Gorj încep să fie îngrijorate din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor.

Unul dintre edilii din Motru, de exemplu, viceprimarul Cosmin Morega, a declarat că este oportun să fie oprite cursurile în școlile din localitate, ca urmare a numărului relativ ridicat de elevi care s-au îmbolnăvit. Este vorba în principal de viroze. Unii copii nu au mai fost lăsați la școală de către părinți. Este de precizat că județul Gorj a fost ocolit până acum de gripă. Nu a fost înregistrat niciun caz de acest fel. În schimb, spitalele sunt pline de pacienți cu afecțiuni respiratorii. Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, a declarat că au fost înregistrate 982 de viroze, cu 42 de internări. De asemenea, în evidențele Direcției de Sănătate Publică Gorj se află și aproape 400 de persoane cu pneumonie, din care 124 au necesitat internarea. Elena Pițian a spus că persoanele cele mai afectate sunt în general copii și vârstnici.

Vor cere doze noi de vaccin antigripal dacă va fi nevoie

Elena Pițian a precizat că părinții trebuie să nu își mai lase copiii la școală sau la grădiniță, dacă aceștia sunt bolnavi. Astfel, este prevenită răspândirea bolii. Și profesorii, și cadrele medicale din școli trebuie să facă verificări periodic. Este importantă și igiena mâinilor atât la școală, cât și acasă. În plus, trebuie făcute demersuri pentru ca imunitatea organismului să crească, prin alimentație. Totodată, peste 23.000 de locuitori ai județului Gorj au fost vaccinați până în prezent împotriva gripei. Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat că mai sunt disponibile încă 900 de doze de vaccin antigripal. Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, a spus că vor fi utilizate și vaccinurile rămase. Dacă va fi necesar, vor fi aduse doze suplimentare pentru imunizarea categoriilor predispuse la îmbolnăvire, cum ar fi personalul medical, bătrânii și copiii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...