18.8 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Câștigători Festivalul- concurs„Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

Câștigători Festivalul- concurs„Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul Național “Spiru Haret” din municipiul Târgu-Jiu.  Această manifestare a fost organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Corul “Orpheus” al Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” a câștigat premiul I la secțiunea Coruri mixte și de cameră. La secțiunea coruri pe voci egale premiul I a fost câștigat de Corul “Ad Astra” al Colegiului Național “Spiru Haret”, iar premiul II a fost câștigat de Corul “Prichindel” al Liceului de muzică “Constantin Brăiloiu”.

La secțiunea grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale premiul I a fost câștigat de Grupul “Gorjencele”, iar premiul II a ajuns la Grupul bărbătesc al Ansamblului folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi.

La ediția din acest an premiul pentru formație nou înființată a fost câștigat de Grupul Bărbătesc al Ansamblului folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi, iar premiul special acordat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj a fost câștigat de Corul “Ad Astra” al Colegiului Național “Spiru Haret”.

Începând cu această ediție, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanle Gorj a decis ca, în memoria fostului lor coleg, Festivalul să poarte numele „Corala gorjeană Stelian Florescu”. Ca şi până acum, concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul a cuprins trei piese: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internaţional şi o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.

ȘTIRI GdS

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.

Încă un deces din cauza Covid în Gorj

Județul Gorj înregistrează încă un deces din cauza COVID. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 631...

Zeci de sancțiuni în Gorj pentru încălcarea măsurilor de...

Forțele de ordine din județul Gorj au aplicat amenzi în valoare de peste 27.300 lei pentru neregulile constatate în urma verificărilor respectării...

Motociclist din Sibiu, lovit de o mașină la Novaci

În urmă cu puțin timp, în localitatea Novaci a avut loc un eveniment rutier, iar polițiștii care au efectuat cercetarea la fața...

UPDATE: Ce s-a întâmplat la nunta de rromi din...

Poliția a revenit cu detalii în scandalul provocat de organizarea nunții de rromi din cartierul Meteor din Târgu Jiu.

Târgu Jiu: Nuntași amendați pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19

Organizatorii unei nunți din cartierul de rromi Meteor, din Târgu Jiu, au fost amendați vineri seară de poliție. Potrivit IPJ Gorj, a...