Acasă Local Gorj Câștigători Festivalul- concurs„Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

Câștigători Festivalul- concurs„Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

-

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul Național “Spiru Haret” din municipiul Târgu-Jiu.  Această manifestare a fost organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Corul “Orpheus” al Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” a câștigat premiul I la secțiunea Coruri mixte și de cameră. La secțiunea coruri pe voci egale premiul I a fost câștigat de Corul “Ad Astra” al Colegiului Național “Spiru Haret”, iar premiul II a fost câștigat de Corul “Prichindel” al Liceului de muzică “Constantin Brăiloiu”.

La secțiunea grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale premiul I a fost câștigat de Grupul “Gorjencele”, iar premiul II a ajuns la Grupul bărbătesc al Ansamblului folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi.

La ediția din acest an premiul pentru formație nou înființată a fost câștigat de Grupul Bărbătesc al Ansamblului folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi, iar premiul special acordat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj a fost câștigat de Corul “Ad Astra” al Colegiului Național “Spiru Haret”.

Începând cu această ediție, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanle Gorj a decis ca, în memoria fostului lor coleg, Festivalul să poarte numele „Corala gorjeană Stelian Florescu”. Ca şi până acum, concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul a cuprins trei piese: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internaţional şi o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Şoferul care a distrus Urgenţa cu maşina, condamnat definitiv

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pe bărbatul care a trecut cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).