10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampanii pentru a limita pierderea de vieți omenești în incendii

Campanii pentru a limita pierderea de vieți omenești în incendii

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a solicitat conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, să inițieze în săptămânile următoare campanii pentru a preveni incendiile. Este vorba de incendiile la gospodăriile populației, și nu numai.

Cristinel Rujan atrage atenția că numai de la debutul sezonului rece, de când cetățenii au început să folosească surse de încălzire, au avut loc două decese. Este vorba de pierderi de vieţi omenești, ca urmare a producerii unor incendii. Ambele victime sunt din mediul rural și foloseau sobe pe lemne. Prefectul a cerut măsuri suplimentare la nivelul localităților. Este vorba inclusiv de verificarea hidranților și a surselor de apă necesare pentru stingerea focului.

Prefectul se întâlnește cu edilii din județul Gorj

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, se va întâlni, timp de trei zile, cu șefii de la nivelul primăriilor din județ. Vor fi discuții care vor viza o serie de probleme punctuale de la nivelul localităților. Vor mai fi prezentate și teme de interes pentru primarii de comune și orașe.

Cristinel Rujan a spus că întâlnirile se vor axa pe discutarea modului în care legislația se aplică la nivelul primăriilor și al consiliilor locale. Vor mai fi avute în vedere măsurile care trebuie luate în cazul producerii unor situații de urgență în sezonul rece. Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că edilii trebuie să mai aibă în vedere și problemele comunităților entice. Nu în ultimul rând, discuțiile dintre prefect și primari se vor axa și pe prezentarea programelor cu finanțare europeană, gestionarea și accesarea fondurilor europene, care pot genera dezvoltare la nivelul comunităților locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS