22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCapotă vrea să revină la conducerea Spitalului Județean

Capotă vrea să revină la conducerea Spitalului Județean

Gigel Capotă ar putea reveni la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, deși i-a încetat recent mandatul. Fostul manager al unității medicale susține că a renunțat inițial la postul de manager din cauza presiunilor făcute asupra lui de către conducerea centrală și județeană a Partidului Social Democrat.

Gigel Capotă a semnat, la finalul săptămânii trecute, la un cabinet notarial din Târgu Jiu, o declarație prin care retractează acordul de voință privind încetarea, în data de 6 noiembrie 2019, a contractului de mandat de director al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Contractul de mandat fusese încheiat pe 14 august 2018 și avea o durată de patru ani. Măsura înlăturării din funcție a lui Gigel Capotă la inițiativa conducerii Consiliului Județean Gorj a avut legătură cu numeroasele scandaluri în care a fost implicată instituția în ultimul an.

Capotă spune că CA-ul Spitalului Județean nu a fost informat

Gigel Capotă a decis să își retracteze acordul de voință, întrucât Consiliul Județean Gorj nu ar fi informat Consiliul de Administrație al unității medicale în legătură cu decizia de încetare a mandatului. Este de amintit că fostul manager a fost trecut pe postul de director economic, iar directorul economic Dumitru Vienescu a fost avansat manager interimar.

În declarația de la notar, Gigel Capotă mai spune că nu poate să ocupe două funcții în același timp, prin urmare a decis să retracteze acordul de voință, mai ales că acesta ar fi fost obținut ca urmare a unor presiuni politice din partea PSD local și central. Gigel Capotă va depune declarația la CJ, la CA din SJU și la alte instituții abilitate. În mod normal, Capotă ar urma să revină de luni pe postul de manager. Rămâne de văzut care va fi replica șefilor CJ Gorj, având în vedere că Gigel Capotă se consideră manager, iar Dumitru Vienescu a fost, de asemenea, desemnat manager interimar, până la organizarea concursului.

A venit replica din partea PSD, care respinge orice implicare

Prima replică în acest caz a venit din partea PSD Gorj, care respinge orice presiune pentru ca Gigel Capotă să fie înlăturat din funcție. „PSD Gorj respinge categoric declarațiile fantasmagorice ale domnului Gigel Gheorghe Capotă.

Așa cum ne-am exprimat de nenumărate ori, domnul Gigel Capotă nu este și nici nu a fost membru al PSD. Prin urmare, nici la nivel județean, nici la nivel central nu puteau fi făcute presiuni din partea liderilor social-democrați, astfel încât domnul Gigel Capotă să semneze ceva împotriva voinței sale. Îl avertizăm pe domnul Gigel Capotă să nu își verse frustrarea aruncând cu noroi în stânga și în dreapta, coincidență sau nu, chiar în timpul desfășurării unei campanii electorale pentru alegerile prezidențiale“, se arată în comunicatul PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS