10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget pentru asfaltarea drumurilor de pământ din stațiunea Rânca

Buget pentru asfaltarea drumurilor de pământ din stațiunea Rânca

Unele dintre drumurile din Rânca vor fi supuse modernizării. Este vorba de rețeaua de infrastructură stradală administrată de Primăria Baia de Fier.

În acest sens au fost parcurse etapele legale în vederea organizării unei licitații. Aceasta vizează elaborarea proiectului tehnic, asistenţa tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri stradale zona turistică montană Rânca-Corneşu Mare, comuna Baia de Fier. Bugetul total pentru asfaltarea a peste 10 km de străzi este de 8,4 milioane de lei. Lucrările vor începe anul viitor, dacă va fi identificat un constructor în perioada de iarnă. Drumurile interioare din stațiunea Rânca sunt din pâmânt în momentul de față, în ciuda faptului că de ani buni se promite asfalt în zonă.

Îngreunează intervenția utilajelor de deszăpezire

Și Primăria din Novaci, care administrează jumătate din Rânca, are un proiect care vizează asfaltarea drumurilor din stațiune. Au fost câteva probleme legate de cadastrare, însă au fost rezolvate. Urmează să fie identificată și la Novaci o sursă de finanțare pentru demararea licitației în vederea selectării unui constructor care să pună în operă proiectul de asfaltare a drumurilor respective. Din cauză că străzile interioare din stațiune sunt de pământ, toamna accesul turiștilor este greoi. Se formează bălți și mult noroi. După ce ninge, utilajele intervin cu greutate pe drumurile respective, dat fiind faptul că nu sunt asfaltate. În Rânca sunt peste o mie de pensiuni, cabane și hoteluri. Mai mult de jumătate cazează turiști. Sunt șanse ca măcar pe zona administrată de comuna Baia de Fier să fie asfalt, însă de anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS