6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIPJ face anchetă la Spitalul Județean cu privire la infecțiile neraportate

IPJ face anchetă la Spitalul Județean cu privire la infecțiile neraportate

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a intrat din nou în atenția organelor de verificare și control. După ce unitatea medicală a fost amendată săptămâna trecută de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru condițiile necorespunzătoare din magazia unde erau depozitați reactivii pentru Laboratorul de analize, de data aceasta a intrat pe fir Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj.

A fost începută o anchetă care vizează modul în care au fost raportate infecțiile nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Potrivit reprezentanților Poliției Gorj, mai mulți medici au fost invitați să dea declarații pe această temă. Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, a declarat că se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu.

Probleme în privința raportării infecțiilor

Consilierul județean Victor Banța a precizat și el că se fac verificări de către oamenii legii în privința infecțiilor nosocomiale care nu au fost raportate. Consilierul județean susține că există un document în care se menționează prezența a zeci de infecții într-o anumită secție, dar într-un alt răspuns dat de conducerea Spitalului Județean se menționează că nu există vreo infecție de acest fel.

„Există un referat în care se constată zeci de infecții într-o anumită zonă a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba de o secție unde au loc intervenții chirurgicale, dar nu secțiile Chirurgie I și II. Este o secție unde se lucrează cu bisturiul, cu aparatură minim invazivă sau altfel și unde sunt expuși atât bolnavii, pacienții, cât și personalul medical. Văzând acel referat eu am solicitat un document în baza Legii nr. 544 cu toți indicatorii statistici. Mi s-a dat un răspuns din care rezultă că în zona respectivă au fost zero infecții nosocomiale“, a declarat Victor Banța, consilier județean și fost prefect al județului Gorj.

Consiliul Județean Gorj administrează Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS