14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile județene investesc 500.000 în sport prin finanțări nerambursabile

Autoritățile județene investesc 500.000 în sport prin finanțări nerambursabile

Programul anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru activități sportive nonprofit de interes general va beneficia de un buget total de 500.000 de lei la nivelul județului Gorj, pentru anul 2019. Sumele vor fi alocate pe baza unor proiecte care vor putea fi depuse de asociațiile sportive interesate.

Consiliul Județean Gorj va pune în curând la dispoziția celor interesați un Ghidul privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Județului Gorj alocate pentru activități nonprofit de interes general din domeniul sport în anul bugetar. Președintele Consiliului Județean Gorj va numi prin dispoziție Comisia de evaluare a proiectelor care vor beneficia de finanțare nerambursabilă de la bugetul Județului Gorj în anul bugetar 2019, pentru domeniul sport. Va fi stabilită și o Comisie de soluționare a contestațiilor. După finalizarea procedurilor de evaluare a proiectelor, comisia de evaluare a proiectelor va elabora raportul procedurii de atribuire a contractelor de finanțare nerambursabilă, care se va înainta spre aprobare Președintelui Consiliului Județean Gorj.

Programul anual 2019 va avea una sau mai multe sesiuni de selecție a proiectelor sportive, domeniile vizate fiind „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”. Valoarea finanțării nerambursabile solicitate/proiect se va încadra între 50.000 lei și 150.000 lei pentru proiectele finanțate. Finanțările nerambursabile vor fi completate de o contribuție în numerar/ contract sponsorizare/donație/ alte surse atrase din partea beneficiarului, contribuție care reprezintă totalul cofinanțării de minim 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS