12.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj (Video, foto) Gorj: Patron de firmă, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

(Video, foto) Gorj: Patron de firmă, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

-

Un bărbat de 51 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, cu punctul de lucru pe raza comunei Plopșoru, bănuit de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, a fost reţinut aseară de poliţie. În cursul zilei de ieri, polițiștii din Turceni au efectuat trei percheziții domiciliare, atât la imobilele unde locuiește acesta, cât și la punctul de lucru al societății comerciale, pe care o administrează, pentru documentarea activității infracționale de care era bănuit. Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate 356 de pachete de ţigări, toate fără timbru fiscal, provenite din contrabandă, care au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării, prejudiciul adus bugetului de stat, fiind estimat la suma de 3.400 lei. De asemenea, la punctul de lucru administrat de cel în cauză, au fost mai fost identificate 134 de pachete de ţigări, de diferite mărci, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă, fapt pentru care s-a procedat la confiscarea acestora în baza Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Activităţile desfăşurate au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj. În cauză se continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.