8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj UCB organizează prima ediție a evenimentului International Week

UCB organizează prima ediție a evenimentului International Week

-

În perioada 19-23 noiembrie 2018, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează prima ediție a evenimentului International Week in UCB. La eveniment participă reprezentanți ai universităților din Bulgaria, Germania, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Turcia și Ucraina, dar și cadre didactice și studenți ai Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Programului Săptămânii Internaționale în UCB cuprinde un workshop pentru prezentarea bunelor practici privind internaționalizarea în învățământul superior, grupuri de lucru pe teme precum: modalitățile de creștere a numărului și a calității mobilităților internaționale, modalități de îmbunătățire a serviciilor oferite de Birourile de relații internaționale ale universităților, asigurarea internaționalizării acasă pentru studenții non-mobili.

Interes pentru cultura română

Totodată, sunt organizate evenimente culturale și recreative prin care se dorește dezvoltarea interesului pentru cultura română și, în același timp, dezvoltarea mentalității multiculturale: un curs de limbă română oferit oaspeților din străinătate, vizitarea ansamblului monumental al lui Constantin Brâncuși, o excursie în stațiunea turistică Rânca. Organizarea International Week se derulează ca activitate specifică în cadrul proiectului cu titlul „Creșterea gradului de internaționalizare a UCB Târgu-Jiu prin participarea la târguri educaționale internaționale și organizarea evenimentului „International Week”” (Domeniul: 2. Internaționalizarea învățământului superior din România, Cod: CNFIS-FDI-2018-0272), derulat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.