6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjServiciul de Paşapoarte Gorj anunţă interdicţii de călătorie în anumite ţări pentru posesorii de paşaport temporar

Serviciul de Paşapoarte Gorj anunţă interdicţii de călătorie în anumite ţări pentru posesorii de paşaport temporar

Deţinătorii unui paşaport temporar trebuie să se informeze din timp asupra condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească pentru a călători într-un anumit stat. Valeriu Surupăceanu, şeful Serviciului Paşapoarte Gorj, a declarat că în primul rând cetăţenii trebuie să verifice dacă paşaportul este valabil şi dacă poate fi folosit pentru a intra în ţara în care şi-au propus să meargă. Condiţiile respective sau statele cu interdicţii pot fi verificate pe siteul Serviciului de Paşapoarte Gorj. „Este de datoria fiecărui posesor de paşaport să verifice dacă documentul respectiv este valabil, la plecarea în altă ţară şi la revenirea din ţara respectivă. Există varianta să se trezească la plecare că le-a expirat paşaportul pentru că nu au verificat .De regulă la graniţă, personalul vamal verifică astfel de lucruri şi este bine să ca oamenii să nu se întoarcă din drum, mai ales dacă merg în ţări unde este necesar paşaportul şi nu se poate doar cu o simplă carte de identitate”, a declarat Valeriu Surupăceanu, şeful Serviciului Paşapoarte din cadrul Prefecturii Gorj.

Nu permit accesul cu paşaport temporar

Valeriu Surupăceanu,şeful Serviciului Public de Paşapoarte Gorj, a mai spus că anumite state solicită ca valabilitatea paşaportului să fie mai mare de 30 de zile. În alte state este de 150 de zile sau de 180 de zile de la data programării ieşirii din statul respectiv. În Dubai, de exemplu, nu este valabil paşaportul temporar. În Japonia este valabil paşaportul temporar fără viză doar pentru turişti sau schimburi culturale şi ştiinţifice. „Este perioada în care se pleacă din ţară, la rude sau în concedii şi este necesar să se verifice cu atenţie sporită condiţiile de intrare în ţara de destinaţie. În Dubai, de exemplu, nu este voie că paşaport temporar. În Japonia este valabil paşaportul temporar fără viză, însă doar în scop turistic sau în cadrul unor schimburi culturale sau ştiinţifice”, a mai spus Valeriu Surupaceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS