Acasă Local Gorj Peste 4.000 de colindărori, așteptați și anul acesta la Consiliul Județean Gorj

Peste 4.000 de colindărori, așteptați și anul acesta la Consiliul Județean Gorj

-

Consiliul Judeţean Gorj a pregătit şi în acest an un program amplu pentru Sărbătorile de Iarnă. Peste 4.000 de colindători sunt așteptați anul acesta să treacă pragul instituției, în perioada 19-21 decembrie. Până atunci, însă, potrivit Oanei Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj, elevii de la unitățile de învățământ care vor să colinde autoritățile trebuie mai întâi să se înscrie în perioada 27-29 noiembrie, între orele 9.00-14.00, în vederea participării la această acțiune. Colindătorii care vor prezenta și un program artistic în Piața Prefecturii din Târgu Jiu vor primi daruri din partea reprezentanților Consiliului Județean Gorj.

Porc de Crăciun pentru copiii instituţionalizaţi

Totodată va fi păstrată și anul acesta tradiția sacrificării porcului pentru copiii instituționalizați, acțiunea urmând să aibă loc tot în luna decembrie. Nu vor fi uitaţi nici adulţii din cadrul căminelor de bătrâni, dar nici copiii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Deja a fost stabilit un program pentru înscrierea grupurilor de colindători care va începe pe 27 noiembrie. Înscrierile se fac la Biroul Relaţii Publice, de la intrarea B, din spatele instituţiei. Suntem pregătiţi să primim 4.000 de colindători. Vor primi plase cu dulciuri şi fructe. Vor putea colinda în perioada 19-21 decembrie, de la ora 9.00 până la 15.00. Pentru copiii instituţionalizaţi va fi organizat şi în acest an un eveniment în cadrul căruia va fi sacrificat şi pregătit în mod tradiţional un porc de Cărciun. Vor fi servite preparate tradiţionale la un restaurant din municipiul Târgu Jiu, iar copiii vor primi cadouri şi vor prezenta un program artistic“, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de ceaţă densă în şapte judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în şapte judeţe din...