Primăria Târgu Jiu vrea să introducă parcări cu plata prin SMS la nivelul municipiului. În acest sens, Direcţia de Patrimoniu Târgu Jiu a primit sarcina de a pregăti un proiect privind sistemul de plată prin SMS. Marian Rotaru, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu, a declarat că s-a deplasat în vizite de documentare în trei oraşe pentru a observa cum funcţionează sistemul. Rotaru a precizat că mai întâi vor trebui realizate noi parcări publice cu plată, după care se va renunţa, treptat, la taxatoarele actuale. Marian Rotaru a mai spus că proiectul privind parcările cu plată prin SMS va fi prezentat comisiei de circulaţie din primărie, după care va fi supus aprobării Consiliului Local Târgu Jiu. Şeful Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Târgu Jiu, Marian Rotaru, a mai declarat că parcările cu plata prin SMS vor fluidiza circulaţia. Actualele taxatoare vor fi folosite la activitatea de control sau vor elibera înn continuare bonuri celor care nu doresc să achite taxa de parcare prin SMS.

Va fi înfiinţat un nou serviciu de parcări

La nivelul Primăriei Târgu Jiu va fi înfiinţat un nou serviciu de parcări publice. Acesta va beneficia de serviciu juridic propriu şi contabilitate, astfel încât să îşi poată gestiona independent activitatea. „Lucrăm deja la proiectul privind introducerea sistemului de plată prin SMS pentru locurile de parcare. Vom identifica locuirle de parcare disponibile, vor mai fi amenajate. Se va lucra şi cu cele existente. Vom pune la punct întreaga documentaţie şi o vom prezenta comisiei pentru circulaţie din primărie, după care vom merge să susţinem proiectul în Consiliul Local. Este un sistem modern de taxare. Asta nu înseamnă că se va renunţa complet la taxarea tradiţională cu bon. Poate vor fi persoane care nu vor sau nu pot să plătească prin SMS. Va exista un taxator care îi va elibera bon”, a declarat Marian Rotaru, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Taxa de parcare la Târgu Jiu este de 2 lei.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.