Primăria Târgu Jiu Comisia de specialitate din Primăria Târgu Jiu a identificat două spaţii în care să funcţioneze viitorul târg de haine vechi unde îşi vor desfăşura activitatea rromii din oraş. Marian Rotaru, directorul Direcţiei de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că cele două propuneri identificate de comisie vor fi analizate în comisiile de specialitate ale Consiliului Local şi va fi luată o decizie. Marian Rotaru a precizat că variantele găsite în prezent sunt mult mai ieftine decât cea anterioară. Cheltueilile lunare cu întreţinerea şi chiria vechiului târg de haine second-hand atingeau 57.000 de lei. În prezent s-a reuşit scăderea cheltuielilor la 16.000 de lei, indiferent care spaţiu va fi ales de consilierii locali.

Rromii trebuie să scoată bani din buzunar

Directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Marian Rotaru, a mai spus că vechiul contract ajunsese la o sumă mult mai mică, dar rromii ar fi trebuit să îşi asigure paza şi alte cheltuieli. Marian Rotaru a mai declarat că era necesară o reducere a cheltuielilor cu târgul de haine vechi, având ăn vedere că sunt şi alte priorităţi, cum ar fi unităţile de învăţământ. Primăria Târgu Jiu a renunţat la vechiul spaţiu care găzduia târgul de haine vechi din cauza chiriei mari. De asemenea, spaţiul respectiv urmează să fie scos la vânzare de proprietar. „Noi am identificat două spaţii unde chiria este mult mai mică. Adică este o scădere de la cheltuieli totale, inclusiv chirie de 57.000 de lei şi se ajunge la 16.000 de lei. Sigur că sunt mult mai puţini bani şi cu diferenţa se poate face altceva pentru că avem foarte multe şcoli care vin cu solicitări în ceea ce privete dotarea şi altele. Trebuie să avem nişte priorităţi. Nu spun că nu este bine să avem un târg în care rromi să vândă haine vechi, dar sunt destule şcoli cu nevoi”, a declarat Marian Rotaru.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.