Centrul pentru Educaţie şi Consultanţă Instrumente Structurale (CECIS) din Târgu Jiu derulează în perioada 10-12 noiembrie „Festivalul Tinerilor”, în Parcull Coloanei Fără Sfârşit. Evenimentul face parte din proiectul cu același nume și are ca obiective: crearea unui cadru organizat de manifestare socio-educativă, culturală și artistică care promovează accesul tinerilor din Târgu-Jiu la artă și activități educative de timp liber, precum şi promovarea interesului pentru cultură și artă prin crearea de noi oportunități pentru interacțiunea socială și culturală în rândul tinerilor și membrilor comunității locale din municipiu. În cadrul festivalului se va pune accent pe promovarea educației nonformale, dezvoltarea socială și culturală a tinerilor, incurajarea socializării, petrecerea timpului liber într-o manieră recreativă, dar și educativă.

Ateliere de pictură, desen, dans

Programul va include o gama variata de activități construite pe valori intrinseci ale culturii, cum ar fi: creativitate, frumusețe, diversitate, patrimoniu. Festivalul Tinerilor promovează producția și consumul cultural în rândul tinerilor, colaborarea între diferite instituții, creativitatea, utilizarea spațiului public pentru cultură și artă, educația artistică și implicarea tinerilor în comunitatea locală. Festivalul Tinerilor se va desfășura în Parcul „Coloanei fără Sfârșit” și se adresează tinerilor din Târgu-Jiu. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani se pot inscrie la unul din atelierele care vor fi deschise. Parteneri sunt Biblioteca Județeană „Christian Tell”, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Direcția Județeană pentru Cultură Gorj, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Alexandru Stefulescu” și Profcenter. Proiect este realizat cu sprijinul Municipiului Târgu-Jiu și al Consiliului Local Târgu-Jiu. În cazul în care plouă sau va ninge, evenimentul se va derula în incinta Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.