Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă(UATAA) din Motru are de primit de la municipalitate restanţe încă de anul trecut. Este vorba de o sumă de 1,3 milioane de lei. Banii reprezintă subvenţia pentru facturile populaţiei. În Motru există peste 6.000 de apartamente care beneficiază de agent termic de la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă. Reprezentanţii Primăriei Motru au precizat că vor fi găsite soluţii pentru plata subvenţiei respective. UATAA Motru este singurul furnizor de servicii de apă şi căldură din Motru, municipiul fiind singura localitate unde încălzirea a rămas în sistem centralizat. Pe lângă faptul că are de primit subvenţii de la primărie, Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă se luptă cu rău-platnicii din oraş, debitele restante fiind şi de câţiva ani de zile.

Restanţe şi către funcţionari

Primăria mai are de plătit alte 400.000 de lei către o parte din angajaţi. Aceştia au obţinut în instanţă hotărâri definitive şi executorii prin care trebuie să li se achite anumite sporuri. „Sunt restanţe la agentul termic. Căutăm soluţii pentru plata acestora. Sunt datorii de diferite tipuri şi ele vin din trecut. Nu putem să plătim noi tot. Ele vor fi plătite cu prioritate acum pentru că este vorba de încălzirea populaţiei. Dar când am venit eu la primărie am găsit datorii de 10 milioane de lei. O sumă enormpă pentru o primărie precum cea de la Motru. Cum să ai datorii de 10 milioane de lei şi bugetul propriu de 14 milioane de lei. Ce să plăteşti mai întâi, ce cheltueli să reduci. Am mai plătit din ele, pentru că dacă avem arierate nu putem accesa fonduri”, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.