22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine va reabilita pasajul Electroputere

Cine va reabilita pasajul Electroputere

Pasajul Electroputere din Craiova va intra în reabilitare. Podul peste bulevardul Decebal are nevoie de lucrări atât la infrastructură, cât și la suprastructură, conform unei expertize tehnice întocmită în 2019.

Suma necesară investiţiei va veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național „Anghel Saligny“, Primăria Craiova urmând să aleagă doar constructorul care va executa lucrările. Şi este aproape să facă acest lucru, având în vedere că la licitaţia demarată în urmă cu fix o lună nu s-a prezentat decât o firmă: Domarcons SRL. 

Societatea de construcţii din Craiova care se ocupă, printre altele, şi de repararea şi întreţinerea străzilor din municipiu a fost singura care a depus o ofertă. Aceasta urmează să fie evaluată până la data de 23 august, dar cel mai probabil că ea va fi acceptată de municipalitate. Mai ales că Domarcons ar avea şi experienţa necesară.

Cine va reabilita pasajul Electroputere. Ce lucrări a mai executat Domarcons

Firma din Craiova a finalizat, în urmă cu un an, reabilitarea podului de peste triaj din zona Consul, care a costat bugetul local 1,5 milioane de euro. Proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitarea a pasajului peste calea ferată de pe DN 6B Craiova – Hurezani a fost atribuită asocierii Domarcons SRL – Planexe Design SRL Bucureşti pentru suma de 6.226.934,92 lei fără TVA (7,4 milioane de lei cu TVA).

Domarcons a reabilitat şi consolidat şi podul de la Malu Mare, situat pe DN 55 Craiova – Bechet, o lucrare executată în câteva luni, care fusese lăsată de izbelişte de câţiva ani. Lucrările au costat un milion de lei. În prezent, Domarcons lucrează la reabilitarea podului peste Jiu de la intrarea în comuna Bucovăț, ca parte a proiectului de modernizare a DJ 552 Craiova – Cetate.

Revenind la reabilitarea pasajului Electroputere, aceasta ar costa 6.190.150 lei cu TVA, din care 5.485.346 lei partea de construcții şi montaj, conform ultimului deviz general. Din cei 6.190.150 lei, Primăria Craiova va primi de la Ministerul Dezvoltării suma de 6.129.406 lei. Lucrările pentru racordarea corespunzătoare a pasajului Electroputere la terenul existent şi realizarea unei semnalizări corespunzătoare au fost estimate la valoarea de 4.609.534,28 lei (fără TVA). Adică 5.485.346 lei cu TVA (1.108.150 euro), fix suma din devizul general actualizat al investiţiei, aprobat în octombrie 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS