9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGazonul decopertat de pe „Oblemenco“ va fi montat la Liceul Energetic

Gazonul decopertat de pe „Oblemenco“ va fi montat la Liceul Energetic

Gazonul de pe Stadionul „Oblemenco“, a cărui decopertare a început ieri, va fi montat pe baza sportivă a Liceului Energetic din Craiova.

Baza sportivă are aceeași suprafață ca cea a stadionului și de aceea, ce mai poate fi recuperat din gazon, va fi dus acolo. Astfel, copiii care învață acolo vor putea să-și facă antrenamentele pe un spațiu amenajat corespunzător.

,,Tot gazonul de pe Oblemenco va ajunge pe baza sportivă de la Liceul Energetic, unde este un stadion pe care să-l folosească doar copiii care fac sport, de mărimea stadionului Oblemenco. Nu exagerez deloc, este aceeași suprafață. Ne-am gândit ca gazonul, ceea ce mai poate fi recuperat din el, să fie transferat pe acea bază sportivă, astfel încât și copiii să beneficieze de un loc destinat lor, care să fie foarte frumos și, bineînțeles, bine pregătit pentru antrenamente”, a spus Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Gazonul va fi schimbat oricând va fi necesar

Gazonul de pe Oblemenco a fost rezistent, dar pentru că echipele de fotbal au jucat săptămânal, acesta nu a avut timp să se refacă. Primarul Craiovei a precizat că, pentru a păstra imaginea stadionului craiovean, acesta nu putea să rămână cu gazonul în condițiile în care se afla ieri. Așadar, acesta va fi schimbat ori de câte ori va fi nevoie.

,,Și acest gazon a fost rezistent. Din păcate, nu s-a ținut cont de cartea tehnică, cea care spunea că ar trebui să fie un meci la două săptămâni, ca să poată să se refacă stratul de gazon. În schimb, din cauza faptului că evoluează pe stadion două echipe de fotbal, a trebuit să-i lăsăm să joace din săptămână în săptămână, chiar de două ori pe săptămână, ceea ce a dăunat gazonului. Nu a avut garanție.

Nici acesta nou nu va avea garanție, pentru că gazonul este un bun consumabil și va trebui să fie schimbat ori de câte ori este necesar. Asta dacă ne dorim ca stadionul să se prezinte la cele mai înalte standarde. Dat fiind faptul că stadionul nostru de fotbal este considerat printre primele 4 din lume ca și frumusețe, și asta o spune un site de specialitate, este clar că nu puteam rămâne cu gazonul în condițiile în care se prezenta ieri”, a mai spus Olguța Vasilescu.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS