-2 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Locuitorii care se află de-a lungul fluviului Dunărea vor fi mai protejați de riscul inundațiilor

Locuitorii care se află de-a lungul fluviului Dunărea vor fi mai protejați de riscul inundațiilor

În urma implementării proiectului Danube Floodplain, al cărui lider este Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Jiu,  locuitorii care se află de-a lungul fluviului Dunărea vor fi mai protejați de riscul inundațiilor.

Proiectul are o valoare de 3,67 de milioane de euro, fonduri europene, alocate prin Programul Transnațional Dunărea – Interreg și reunește experți din 10 țări dunărene (România, Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia și Serbia), precum și 20 de organizații.

Din partea României, alături de Administrația Națională ”Apele Române”, participă, în calitate de parteneri: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor și WWF-Romania. 

Proiectul se desfășoară în cinci zone-pilot din bazinul Dunării:

  • Bistreț (județul Dolj – România),
  • Begečka Jama (Serbia),
  • Kostanjevica na Krki (Slovenia),
  • Tisa mijlocie (Ungaria),
  • Hodonín – Holíč (Slovacia și Cehia).

În această perioadă, experții identifică zonele luncilor inundabile din bazinul Dunării și propun soluții tehnice pentru refacerea lor, inclusiv prin stabilirea potențialului de reconectare a acestora. Măsurile care vor fi adoptate în cadrul proiectului vor aduce beneficii majore, atât în managementul riscului la inundații, cât și pentru refacerea biodiversității și a ecosistemelor acvatice.

Cu sprijinul nemijlocit al Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea, vor fi extinse platformele de cooperare și de informare, cu privire la managementul riscului la inundații de la nivelul bazinului hidrografic al Dunării.

Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, respectiv până la sfârșitul lunii mai a anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vaccinul Oxford a atins eficacitatea de 90% printr-o „greșeală...

Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca...

ȘTIRI GdS

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle după ce au renunțat la mandatele de consilieri județeni.

Învestirea în funcție a Olguței Vasilescu, atacată la tribunal

În data de 13 noiembrie, înaintea unei ședințe a Consiliului Local Craiova care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, Olguța Vasilescu a primit lenta (eșarfa tricoloră) de la secretarul general al primăriei. Ea depusese jurământul anterior, în fața unui judecător delegat.

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta...

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta împotriva coronavirusului

Sute de cazuri de violență în familie în Gorj,...

Sute de cazuri de violență în familie au fost înregistrate de la începutul anului și până în prezent în județul Gorj.

CEO a suspendat licitația pentru achiziția de agende și...

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis să suspende licitația care viza cumpărarea de agende și pixuri de sărbători în valoare de 100.000...

Municipiul Târgu Jiu va rămâne în scenariul roșu până...

Incidența cazurilor de infectare la nivelul municipiului Târgu-Jiu a scăzut sub 3 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, însă...