-1.3 C
Craiova
vineri, 15 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj EXCLUSIV / Cine va moderniza drumul judeţean Moțăței - Pleniţa

EXCLUSIV / Cine va moderniza drumul judeţean Moțăței – Pleniţa

Gazeta de Sud a aflat cine va moderniza Drumul Judeţean (DJ) 561A, tronsonul Moțăței (intersecție DN 56) – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți. După ce la mijlocul lunii trecute a fost desemnat constructorul primului tronson al DJ 561A, cel de Giurgița la Moţăţei, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a selectat câştigătorul licitaţiei privind modernizarea şi celui de-al doilea tronson al acestui drum judeţean, cel mai lung din Dolj (72 km). Anunţul oficial va fi însă făcut după expirarea termenului legal de depunere a eventualelor contestaţii. 

După tronsonul I al drumului judeţean 561A Giurgița (DJ 561) – Moțăței (intersecție DN 56), al cărui contract de modernizare a fost atribuit luna trecută (14 iulie), Consiliul Judeţean Dolj a stabilit şi constructorul pentru tronsonul II. Este vorba de drumul Moțăței – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți, care a fost scos la licitaţie în ianuarie şi pentru care ofertele s-au primit până la data de 20 februarie.

Patru asocieri de firme s-au înscris în cursa pentru contractul de lucrări estimat la valoarea de 71.102.447,31 lei fără TVA, adică aproape 20 de milioane de euro cu TVA, iar câştigătorul a fost desemnat după mai bine de cinci luni de analiză a ofertelor.

Constructorul care va moderniza cei 30,7 kilometri ai drumului judeţean Moțăței (intersecția cu DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți a fost selectat în data de 31 iulie, dar nu poate fi încă anunţat oficial. Asta pentru că trebuie să treacă cele zece zile, termenul legal de depunere a eventualelor contestaţii. 

Patru oferte primite pentru modernizarea drumului judeţean Moțăței – Pleniţa

Până ieri, în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) nu apăruse vreo contestaţie, iar surse GdS spun că nici nu ar apărea până la finalul perioadei. Aşa că asocierea desemnată câştigătoare va putea semna liniştită contractul de lucrări.

Cine va moderniza, până la urmă, drumul judeţean Moțăței – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinți? Gazeta de Sud a aflat, pe surse, că din cele patru oferte primite de CJ Dolj, cea a asocierii Panadria SRL (Găneasa, Olt) – Strade Bauunternehmung (Craiova), cu RCM Costruzioni ca terţ susţinător, a fost desemnată câştigătoare. Oferta respectivă a obţinut punctajul maxim. 

Drumul judeţean Moțăței – Pleniţa. Asocierea Panadria  – Strade Bauunternehmung a câştigat „la mustaţă“

Criteriul de atribuire a contractului a fost „cel mai bun raport calitate – preţ“, componenta financiară contând aici în proporţie de 90%. Asocierea Panadria SRL – Strade Bauunternehmung SRL ar fi oferit un preţ al lucrărilor de circa 66,4 milioane de lei (fără TVA), cu aproape cinci milioane de lei mai puţin decât valoarea estimată.

Lucrările la DJ 561A – tronsonul II includ acostamente, colectarea şi evacuarea apelor, drumuri laterale, trotuare, accese la proprietăți, treceri de pietoni, stații de autobuz, parcări/zone de refugiu, terasamente. Lucrări se vor mai executa şi la podețele şi podurile aferente drumului (consolidare). 

Celelalte trei asocieri care au participat la licitaţie au fost: Condor Păduraru SRL (lider) – Hydrostroy AD, Özaltın İnşaat Ticaret Ve Sanayi AŞ – Visio Construction Works SRL şi Erpia SA (lider) – Domarcons SRL. Această din urmă asociere a pierdut „la mustaţă“ contractul, oferta ei clasându-se pe locul secund. 

Domarcons şi Erpia lucrează la primul tronson al DJ 561A

Primul tronson al drumului judeţean 561A, cel de la Giurgița la Moțăței (intersecție DN 56), a fost adjudecată de asocierea craioveană Domarcons SRL (lider) – Erpia SA. Cele două firme au mai venit în asociere cu Alpenside SRL din Bucureşti, Alpha Construct Sistem SA, din Drobeta Turnu Severin, şi Con Metal CF SRL (subcontractant cu 0,47% din lucrări) şi au obţinut contractul de lucrări în valoare de 21 de milioane de euro.

Drumul judeţean Moțăței - Pleniţa. La Consiliul Judeţean Dolj a fost semnat, luna trecută, contractul de lucrări pentru primul tronson al drumului judeţean 561A, cel de la Giurgița la Moţăţei. Urmează tronsonul II, Moţăţei - Plenița – limita cu judeţul Mehedinți.
La Consiliul Judeţean Dolj a fost semnat, luna trecută, contractul de lucrări pentru primul tronson al drumului judeţean 561A, cel de la Giurgița la Moţăţei. Urmează tronsonul II, Moţăţei – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți.

Contractul de execuţie a fost semnat în data de 14 iulie, la sediul Consiliului Judeţean Dolj, durata de realizare a lucrărilor fiind de 24 de luni. Modernizarea primului tronson are o valoare totală de 102.140.282,11 lei (inclusiv TVA), adică echivalentul a 21.093.340,37 euro. Domarcons şi Erpia sunt firmele care au obţinut şi modernizarea tronsonului I al drumului judeţean Craiova – Cetate. Contractul de lucrări a fost atribuit în luna mai, pentru suma de 99.988.882,75 lei inclusiv TVA (27,7 km de drum).

Celălalt tronson al DJ 552 Craiova – Cetate a revenit firmei craiovene Strade Bauunternehmung SRL (99.382.303,21 lei – valoarea de contract), cea care va lucra şi la drumul Moţăţei – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți. Dacă la acest din urmă drum ea a făcut pereche cu Panadria SRL (firma lider), la drumul de Cetate s-a asociat cu Condor Păduraru SRL şi Hydrostroy AD, firme perdante acum la licitaţia pentru modernizarea DJ 561A – tronsonul II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce am construit într-o repriză, am distrus în alta....

SCMU Craiova a jucat doar o repriză la Cluj,...

ȘTIRI GdS

Paul Răducan a făcut bilanțul Academiei „Gică Popescu“ pentru...

Managerul Academiei „Gică Popescu“, Paul Răducan, a stat de vorbă cu GdS despre cele petrecute în turul campionatelor de la Liga Elitelor U19 și...

Nicușor Constantinescu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, a inculpatului Nicușor Daniel Constantinescu, aflat în stare de...

Cursă în premieră la Aeroportul Craiova. Charter direct Craiova...

Cursă în premieră la Aeroportul Craiova. Se va putea zbura direct, pe data de 30 aprilie, către celebra destinație de vacanță Sharm El Sheikh, din Egipt.

Călin Popescu Tăriceanu, pus sub urmărire penală de procurorii...

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul...

Olt: În 43 de localităţi nu a fost înregistrat...

Incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt, la data de 15.01.2021, este de 0,77/1.000 locuitori, iar în 43 de localităţi...

Grecia nu cere turiștilor certificat de vaccinare

Certificatul de vaccinare nu va fi obligatoriu pentru persoanele care vor să călătorească în Grecia, a afirmat ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, scrie...